• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk, krajše medeni zajtrk, je letos potekal pod sloganom “Zajtrk z medom – super dan”. Predhodno smo izvajali številne dejavnosti,  se seznanjali z življenjem čebel in njihovim pomenom za človeka in naravo. Govorili smo o pomenu zdrave prehrane in lokalno pridelani hrani. Ogledali smo si filme o čebelah, risali, izdelali plakate, plesno ponazarjali gibanje čebel. Naučili smo se pesem Leti moja čebelica, ki smo jo na dogodku tudi zapeli.

Po krajšem premoru, ko smo zaradi zdravstvene situacije zajtrkovali po skupinah, smo se tokrat ponovno družili. Zajtrka so se udeležili tudi ravnatelj Damjan Osrajnik, župan Alan Bukovnik, direktorica občinske uprave Marjana Švajger in čebelarja Čebelarskega društva Radlje , Ahmed Begič in Srečko Mazgan. Čebelarja sta otrokom povedala in pokazala mnogo zanimivosti o čebelah.

Za zajtrk smo jedeli kruh z maslom in medom, jabolka, pili belo kavo. Kasneje smo se posladkali še z medenjaki, ki sta nam jih prinesla čebelarja.

Današnje druženje je bilo zelo prijetno in upamo, da se srečamo zopet naslednje leto.

Otroci skupin 1, 7 ter otroci, ki prepevajo v pevskem  zboru smo  skladbo Leti moja čebelica tudi posneli in posnetka  objavili na YouTube kanalu Čebelice (Čebelarska zveza Slovenije).

 

Skip to content