• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

PREDSTAVITEV DEJAVNOSTI (odd.10)

V okviru drugega roditeljskega sestanka za starše otrok iz igralnice 10 so nam otroci z vzgojiteljicama pripravili predstavitev dejavnosti, ki jih počnejo v vrtcu.

Pripravili so dramatizacijo ob glasbi, rdeča nit katere je bila pikapoloničino iskanje mamice. Otroci so postali živalce, med katerimi je mala Pika iskala mamico. V dramatizacijo so vpletli še druga znanja in veščine, ki so jih osvajali v tem vrtčevskem letu. Vsak otrok je sodeloval po svojih razvojnih zmožnostih ter glede na trenutno počutje v tej novi situaciji, ko so bili v vrtcu tudi njihovi starši, bratci, sestrice. Pokazali so, da najraje plešejo, pojejo in se sproščeno gibajo ob glasbi.

Zanje pa smo tudi starši pripravili presenečenje in sicer preprosto uprizoritev pripovedi Zrcalce, Grigorja Viteza. Z nekaj dobre volje in usklajevanja se je zbralo dovolj staršev, da smo si lahko razdelili vloge in otroke popeljali skozi dogajanje v gozdu – kaj se zgodi po tem, ko zajec na gozdni jasi najde zrcalce. Vsaka gozdna žival je menila, da je slika njena do prihoda medveda, kateremu si nihče ni upal oporekati. Pa tudi doma so mu potrdili, da je »slika« medvedova. Zmagal je najmočnejši.

Otroci so zbrano poslušali in sledili igrici. Starši smo bili na koncu zadovoljni, da smo se potrudili zanje.

Skupno druženje na roditeljskem sestanku je ponudilo tudi priložnost, da smo se zazrli v svoje otroke in uvideli njihove napredke v času od začetka vrtčevskega leta do sedaj ter prepoznali trud vzgojiteljic pri tem.

Odhajali smo zadovoljni.

Skip to content