• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

»POTOVANJE« NA KITAJSKO Z G. MATJAŽEM (oddelek 1 – 16. 5. 2019)

Pred kratkim je Anikin oče g. Matjaž Pustivšek službeno odpotoval na Kitajsko. Ko se je vrnil, smo se dogovorili, da nam bo povedal, zakaj je bil tam, kje je bil, kakšne so navade, njihove zgradbe…

Pripravil je tudi slikovno predstavitev, da smo si vse laže predstavljali. Izvedeli smo, da je inženir, kaj je to in kaj počne. V Slovenj Gradcu, kjer je zaposlen so naredili velik stroj za avtomobilsko industrijo, ki so ga z ladjo dostavili v Šanghaj, tako smo skupaj po zemljevidu »pripluli« na Kitajsko.

Prinesel nam je kitajske palčke, s katerimi se učimo jesti in zmaja, katerega bomo skupaj ob prvem vetru spustili v zrak. Seznanili smo se s kitajskim denarjem, načinom štetja s prsti in prevoznim sredstvom imenovanim TUK TUK, ki služi kot taksi.

Ko je odšel, so se otroci zaigrali. Pristopila sem k dečkom, ki so nekaj gradili iz mehkih gradnikov. Imeli so zraven tudi list in na njem nekaj narisano. Povedali so mi, da so inženirji, da so si narisali načrt, tako kot Anikin oče in po le tem gradijo TUK TUK…mislim da to vse pove. Hvala g, Matjažu za izvrstno predstavitev in bogato izkušnjo.

Petra in Sonja