• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

Ponovno skupaj v oddelku 9 (maj 2020)

Prvi teden po karanteni je za nami. Za otroke oddelka 9 je bil prihod nazaj zelo sproščen, vesel, razigran…

Pogovarjali smo se o pravilni higieni rok, kašljanja in kihanja, brisanje nosu, primerni razdalji pri igri… Otroci so že veliko stvari poznali, prav tako so veliko vedeli o samem virusu in kako preprečiti njegovo širjenje.

Veliko časa smo preživeli v naši drugi igralnici – gozdu.

Tam so si otroci gradili šotore, raziskovali naravne materiale, merili dolžine palic… Iskali so škrata Kuzmo, katerega so spoznali s pomočjo zgodbice Svetlane Makarovič – Škrat Kuzma dobi nagrado. Opazovali so višino dreves, prepoznavali drevesa, se pogovarjali o živi in ne živi naravi…

Prisluhnili zvokom novega instrumenta (kalimba) in ob njem prepevali otroške pesmi. Otroci so si v gozdu poiskali tudi “glasbila” (palice, storže, kamne…).

V petek smo se odpravili na daljši sprehod. Pričeli so kot raziskovalci. Vsak otrok je dobim seznam stvari, ki jih poišče. Zanimivo je bilo opazovati, kaj vse drugega poleg naštetega so še opazili. Ko so vse poiskali, smo se odpravili naprej. Kasneje so se spremenili v umetnike. Na listu so dobili narisano drevo, katerega so pobarvali. Ampak barvice smo pozabili v vrtcu, kaj pa sedaj? Najprej so iskali, kaj bi lahko uporabili in hitro ugotovili, da če namažemo zemljo, dobimo rjavo barvo, za zeleno pa so uporabili različne trave in liste. Pot smo nadaljevali in s pomočjo kartončkov spoznali in poiskali tri drevesa: jelko, smreko in bukev.

Naše raziskovanje gozda bomo nadaljevali tudi v prihodnjem tednu.