• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

POHOD DO DOBRAVE IN PRAVLJICA POD KROŠNJAMI ( oddelek 7 – marec 2021 )

V naši igralnici je zares zaživel projekt Sovica v vrtcu. Vsak dan prinašajo knjige z željo po pripovedovanju. Ker smo bili danes namenjeni v gozd, sva z Dejanom otrokom predlagala, da se gre plišasta sovica z nami na pohod in tam, damo Mojci možnost pripovedovanja. Kot sva predvidevala, jim je bila ideja všeč.

Pot nas je vodila proti Dobravi. Poiskali smo sončen in suh prostor, se udobno namestili pod krošnje dreves in prisluhnili Mojci. Ko sva opazovala otroke so bili vsi obrnjeni k njej  in z zanimanjem poslušali ter čakali, da pokaže ilustracije. Kljub temu, da so se zelo veselili igre v gozdu so brez težav poslušali pravljico do konca. Spremenili smo okolje, ob nas so bili drugačni zvoki, svež zrak, bilo je nekaj novega – kot vrtec v naravi, so komentirali nekateri otroci.

Ostalo nam je kar nekaj časa za prosto igro, ki je bila polna teka, skokov, kotaljenja, raziskovanja vej, zemlje in listov. Iz vej so sestavljali ogenj, cesto, naredili so si poligon… Opazovali smo drevesa, našli iglavce, ki jih poznamo. Zelo zanimivo je bilo, kako so se soočali z občutek, če te opeče kopriva, popraska ostroga.

Okrepčali smo se z jabolki in vodo, nato pa se počasi odpravili nazaj proti vrtcu.

 

Anica in Dejan