• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

Mali medo

Projekt Medimedo je namenjen otrokom med 4. do 6. letom, da na sproščen način preko igre premagajo strah pred zdravniškimi pregledi. To dosežemo tako, da postavimo improviziran zdravstveni dom za igračke s čakalnico, ambulantami, rentgenom in lekarno, kjer delujejo študentje medicine in dentalne medicine kot zdravniki igračk in kamor otroci pripeljejo svoje bolne prijatelje. Hkrati pa tudi zmanjšamo negotovost bodočih zdravnikov in zobozdravnikov ob srečanju z najmlajšimi bolniki.

V letošnjem letu so obiskali vse tri enote, tu pa je nekaj utrinkov s posameznih enot.

Enota Radlje:

Projekt Medimedo je namenjen otrokom med 4. do 6. letom, da na sproščen način preko igre premagajo strah pred zdravniškimi pregledi.

Otroci so prinesli v vrtec svojo najljubšo plišasto igračo, ki so jo danes lahko peljali »k zdravniku«, saj so nas obiskali študentje medicine iz Maribora.

Pripravili so tri različne kotičke, kamor so otroci peljali svoje bolne oziroma poškodovane plišaste igrače. S pomočjo študentov so jih oskrbeli (dali zdravilo, cepili, ovili s povoji, ….). Otrokom so s pomočjo didaktične igre predstavili tudi naš prebavni trakt in se preko igre pogovorili o tem, kako skrbimo za svoje zdravje.