• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

Mali medo

Projekt Medimedo je namenjen otrokom med 4. do 6. letom, da na sproščen način preko igre premagajo strah pred zdravniškimi pregledi. To dosežemo tako, da postavimo improviziran zdravstveni dom za igračke s čakalnico, ambulantami, rentgenom in lekarno, kjer delujejo študentje medicine in dentalne medicine kot zdravniki igračk in kamor otroci pripeljejo svoje bolne prijatelje. Hkrati pa tudi zmanjšamo negotovost bodočih zdravnikov in zobozdravnikov ob srečanju z najmlajšimi bolniki.

v šolskem letu 2017-2018 nas bodo obiskali v tednu med 23. 4. in 27. 4. 2018 ter med 30. 4. in 4. 5. 2018.

 

V torek, 24.11.2015 so študentje mariborske fakultete bili v enoti vrtca Vuhred. Vse živali so bile pregledane, naši otroci pa so uživali.

V petek, 4.12.2015, so nas obiskale študentke medicinske fakultete  Maribor. Za otroke iz oddelka 5, 6 in 7 v enoti Radlje so pripravile bolnišnico  (zdravstveni dom) z različnimi oddelki. Otroci so svoje »bolne, poškodovane igrače« peljali k splošnemu zdravniku, v laboratorij, na rentgen, v operacijsko sobo, v zobno ambulanto. Zdravnice so se pogovorile s »starši«, pregledale paciente in jih oskrbele. Predpisale so terapijo in jih naročile na kontrolni pregled.

Otroci so se že ves teden pogovarjali o svojih izkušnjah  ob obisku zdravnika  in se igrali v kotičku ambulanta, ki so ga pomagali pripraviti. Od doma so prinesli različne pripomočke, si izdelali zdravstvene izkaznice. V kotiček so povabili tudi otroke sosednje igralnice.