• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

Kolesarjenje

petko-kolesar

Žal nam v vrtčevem letu 2019/2020 ni uspelo izvesti kolesarjenja, saj zaradi korona ukrepov nismo izvajali zunanjih dejavnosti.

Junija 2017 bo potekalo že 20. tradicionalno kolesarjenje predšolskih otrok »Bistro glavo varuje čelada«. Kolesarjenja se bodo udeležili otroci, ki gredo v jeseni v OŠ.

Projekt izvajamo strokovne delavke vrtca v sodelovanju s Kolesarskim klubom Radlje in Policijsko postajo Radlje. Predstavnik Kolesarskega kluba, gospod Vlado  Capl, ki bo vodil tudi naš kolesarki izlet, bo pred pričetkom kolesarskega tedna pregledal vsa kolesa.

KOLESARJENJE V ENOTI RADLJE OB DRAVI (30. 5. 2017 – 1. 6. 2017)

 

KOLESARJENJE V VRTCU RADLJE

Otroci,ki v jeseni odhajajo v šolo, so se od 30.5 do 1.6 2016 usposabljali za varno vožnjo s kolesi. Akcija ima naslov: BISTRO GLAVO VARUJE ČELADA.

Gospod Vlado je najprej pregledal kolesa in poskrbel, da so bila pripravljena za vožnjo. Otroci  so se dva dni vozili na šolskem igrišču, kjer smo jim vzgojiteljice pripravile različne ovire. V sredo,1.6. pa smo se v spremstvu policije in gospoda Vlada, kot predstavnika Kolesarskega kluba Radlje  odpeljali do Mercatorja in nazaj do vrtca. Otroci so prejeli priznanja za uspešno opravljeno vožnjo.

Ljuba in Vanja

KOLESARJENJE V VRTCU VUHRED

V okviru  “Malega sončka” smo izvedli v enoti vrtca Vuhred kolesarjenje z otroki, ki gredo v jeseni v šolo. Otroci so se učili vožnje med ovirami, ustavljanje, vožnje v koloni, odpeljali smo se na kolesarski izlet v spremstvu policije in kolesarskega društva Radlje. Otroci so prejeli diplome za sodelovanje pri projektu “Bistro glavo varuje čelada”.

Franja Pečonik