• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

MESEC OKTOBER, MESEC POŽARNE VARNOSTI  V ENOTI VUHRED

V petek, 19. 10. 2018, so k nam prišli gasilci iz Vuhreda in Radelj ob Dravi.  Preko pripovedovanja nam je gasilec predstavil njihovo delo, kadar nam priskočijo na pomoč. Predstavili so nam avto in tovornjak, ki je imel dvigalo. To pa je bilo zanimivo, saj so dvigalo raztegnili. Kako je bilo dolgo…! Ker so  bili otroci nad njimi znova tako navdušeni, smo se dogovorili, da jih še enkrat obiščemo v Radljah, saj bomo tako  videli še nov gasilski dom.  V petek, 26. 10. 2018, smo se takoj po malici odpravili k njim.  Ob prihodu je bilo vse zatemnjeno, zaprto. Spraševali smo se, če je sploh prišel kakšen gasilec.  Naenkrat  pa se je pričel veličasten prizor, ki je otrokom vzbudil zanimanje. Odprla so se vsa vrata naenkrat in zagledali smo gasilska prevozna sredstva in dva gasilca, oblečena v popolno gasilsko opravo.

Ogledali smo si avte, tovornjake in pripomočke, ki jih uporabljajo pri njihovem delu. Imeli smo možnost, da smo videli notranjost tovornjaka. Gasilec je otroke ves čas vključeval v pogovor.                          Po predstavitvi smo bili povabljeni na poligon, kjer sta nam predstavila, kako rešujejo ljudi, ko se zgodi avtomobilska nesreča.  Otroci so bili čisto vzhičeni, ko sta razbila steklo, s kleščami odstranila vrata in pokrov motorja.

Na željo deklice smo se povzpeli še na stolp, v tretjo nadstropje. Otroci so potrebovali nekoliko spodbude.   Ob odhodu smo bili pospremljeni s sireno.

Nekoliko utrujeni smo se počasi vrnili v Vuhred. Otroci so bili na poti vztrajni, zadovoljni in premagali smo zelo dolgo pot, ki ni bila tako enostavna za naše najmlajše.

Da imamo možnost videti kaj takšnega in o tem izvedeti toliko  informacij, smo zelo hvaležne gasilcem, ki vedno z veseljem sodelujejo in nam pokažejo kaj novega.

Zapisale strokovne delavke oddelka 9 in 11