• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

Kratek povzetek srečanj staršev na “Urici zame”

Vrtec Radlje je del OŠ Radlje ob Dravi, zato je moje delo v vrtcu malo posebno. Na eni strani sem vodja vrtca, po drugi strani pa svetovalna delavka. In ta del je MOJ. Tako že 5 let vodim skupino »Urica zame«, kjer se enkrat mesečno srečujemo s starši in skupaj iščemo načine za učinkovito vzgojo in ustvarjanje učinkovitih pogojev za optimalen razvoj otrok. Kot že samo ime skupine pove, gre za prostovoljno udeležbo, kjer smo vsi notranje motivirani in se zavedamo, da je od nas samih odvisno, kako se bomo počutili in kako ravnali.

Staršem poskušam predstaviti moj pogled na vzgojo in sicer v luči Teorije izbire in sicer po modaliteti Realitetne terapije W. Glasserja.

Tudi prihodnje leto se bomo srečevali ,zato vabljeni vsi, ki vam je mar, zase in za ljudi okoli vas.

Srečanja v tem letu so potekala enkrat mesečno in sicer vsak 2. torek v mesecu ob 17.00.

Skupina je bila zaprtega tipa, starši pa so se v začetku leta prijavili in potem redno prihajali. Teme srečanj so se vrstile takole:

  1. srečanje je bilo namenjeno spoznavanju med nami, pričakovanji, ki jih imamo en do drugega, ter predvsem izmenjavi izkušenj v zvezi z vzgojo,
  2. Srečanje je bilo na temo komunikacije,
  3. Srečanje je bila tema zaznavanje,
  4. tema MOŠKI ŽENSKA,
  5. tema celostno vedenje posameznika,
  6. tema svet kvalitet posameznika in
  7. tema je bila izbira naših vedenj ob pojavu Corona virusa in kako smo se s temi vedenji znašli v tem času, ko se nismo videli.

Druženja so bila zelo prijetna in veselim se novega šolskega leta, ko se ponovno vidimo.

Špela Rus, univ. dipl. pedagoginja