• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

KAKO SKRBIMO ZA ZDRAVJE V ODDELKU 5 ( marec 2023 )

 

V mesecu januarju in februarju smo v našem oddelku posvetili še več pozornosti temu kako poskrbimo za naše zdravje, kaj lahko naredimo, da ostanemo močni in zdravi. Veliko časa smo posvetili gibanju, pitju zadostne količine vode in prehrani. Otroci so sortirali hrano, za katero mislijo, da je dobra za naše telo in katera ne, ter utemeljili zakaj mislijo tako. Pripravili smo si sadna nabodala, ki so bila njihovo delo od začetka – priprava sadja ( lupljenje, rezanje,… ), vse do konca, ko so z njimi posladkali.

Povedali so, da med stvari, ki jih naše telo nujno potrebuje za moč, rast in zdravje spadata tudi počitek in spanje. Tudi to je del naše rutine v vrtcu.

V jutranjem krogu smo v pozdrav uvedli globoko dihanje, da smo se sprostili, ven spihali vso jezo, slabo voljo, vdihnili pa veselje, ljubezen, razigranost, radovednost in še in še. Kot jutranje razgibavanje nam je služila živalska joga, ki so jo otroci vodili sami.

Skupaj smo ustvarili kotiček zdravnik, kjer so otroci drug drugega pozdravili, saj nam vedno ne uspe, da se ubranimo pred virusi in bakterijami. Namesto zdravil, so naši zdravniki predpisali in podelili objeme, nasmeh in prijazno besedo.

 

Strokovni delavki oddelka 5