• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

DALJŠI POHOD DO ŽUPANKA (oddelek 1, 15.10.2019)

Ker nam je jesen letos vremensko res naklonjena, smo se danes ponovno odpravili raziskovati našo okolico – odšli smo do Županka. Pot nas je vodila skozi Radlje, nato pa smo vstopili v gozd, kjer nas je pričakala čudovita slika narave v jesenskih barvah. Otroci so ob poti našli vijolice, zvončnice, lesne gobe,… Opazili so markacije – rdečo/rumene (pešpot E6) in rdečo/bele (Knafelčeva markacija za planinske poti), jih vedno znova iskali in poskušali šteti ter si zapomniti, koliko jih bo na celi poti. Na pohodu smo se večkrat ustavili in prisluhnili »tišini« – zanimivo je bilo, kaj vse smo zaslišali, ko smo to storili: kokoši, ptice, gasilske sirene in druge zvoke iz doline.

Otroci so našli na tleh v gozdu papirčke – tako sem izkoristila priložnost za pogovor o tem, kako skrbimo za naravo, da jo ohranjamo čisto.

Ko smo prispeli na cilj, smo se okrepčali z jabolki in vodo. Otroci so se lovili in raziskovali nov prostor, kasneje pa smo praznovali še roj. dan ene naše deklice, ki je danes dopolnila 5 let.

Otrokom preživljanje časa v naravi vidno dobro »dene«, nazaj grede so spontano začeli peti pesmi. Pogovor je nanesel tudi na tematiko, zakaj je dobro, da se gibamo in smo aktivni. Ugotovili so, da tako skrbimo za svoje zdravje in dobro počutje.

Ko smo se vrnili v vrtec, smo si privoščili še kosilo na prostem in naš aktiven dopoldan zaključili s počitkom ob mirni klasični glasbi.

Sonja Čoderl