• 02 88 79 579
  • vrtec@osradlje.si

JOGA SMEHA V DOMU MAVIDA RESIDENCE RADLJE OB DRAVI ( Igralnica 1)

V vsakdanjem življenju je smeha premalo. Pravijo, da je smeh pol zdravja in to je tudi znanstveno dokazano. Smeh je veliko stvari; je energija, zdravje, pozitivna komunikacija, življenjska radost, ustvarjanje pa tudi obrambni mehanizem. Naše telo ve, kaj mora narediti in se samodejno sproži. Tako se smejimo tudi v nelagodnih situacijah. Sicer moramo to v socialnih odnosih uravnavati.

Od kod prihaja joga smeha? Jogo smeha si je izmislil gospod Madan Katarija, indijski družinski zdravnik. Tudi sam je vadil jogo, kot večina ljudi v Indiji in zase iskal dodatno metodo sproščanja, ki jo je potem kot del terapije priporočal tudi svojim pacientom. To je smejalna vadba, ki ima vse elemente klasične joge in se ji tudi reče joga smeha. Tudi ta joga vsebuje preproste telesne položaje, dihalne vaje, sproščanje in meditacijo, le da se dihalne vaje izvedejo na smejalni način. Smejalna meditacija se običajno izvaja na koncu, pred umirjanjem, če je vadba skupinska. Na njej se vsi umirimo, vzdržujemo očesni stik in puščamo, da smo to kar smo, ter spremljamo, kaj se v nas dogaja.

V četrtek, 9.11.2023, smo bili povabljeni k starostnikom v dom Mavida Residence Radlje ob Dravi. Skupaj z njimi smo izvajali jogo smeha. Otroci jogo smeha poznajo že od lanskega šolskega leta in vedno znova povedo, da jim je joga smeha zelo všeč.

Ob tej priložnosti se najlepše zahvaljujemo vsem zaposlenim in starostnikom doma Mavida Residence za prijetno druženje.

 

 

Skip to content